Постоянен арест за 15-годишен и негов помагач, обвинени в поредна измама

Снимка: Infomreja.bg

„Продали“ каравана за 700 лв.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Н.А., на 15 г., и В.Н., на 46 г., и двамата от гр.Ветово, за това, че на 3 март 2023 г. в гр. Стара Загора, като извършител – непълнолетният Н.А. и помагач – В.Н., с  цел да набавят за себе си имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение у Д.Д. относно обстоятелството, че ще му продадат каравана и с това му е причинена вреда. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от държавното обвинение.

Н.А. използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана с продажна цена от 2500 лв. В обявата имало и посочен телефон.  Пострадалият мъж се свързал с Н.А. по телефона и му било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лв. Той превел сумата, която била изтеглена от В.Н.

Двамата обвиняеми са установени като съпричасни към извършени поредица от измами по същата схема в цялата страна.

Разследването е в активна фаза - разпитани са свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети мобилни апарати, пластики на банкови карти, СИМ-карти и документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

По искане на наблюдаващия прокурор Районен съд-Стара Загора взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK