24 положителни проби на коронавирус за седмица в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

За периода починалите са петима

За периода от 7 юни до 13 юни включително положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са общо 24. Положителни проби има от общините:  Кюстендил – 10, Дупница – 7, Сапарева баня – 4, Невестино 2 и Бобошево – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

През изминалата седмица в област Кюстендил са поставени 1951 дози ваксини, като с първи прием са 562, а с втори – 1389. От началото на имунизационната кампания в областта са поставени 28 489 дози. Като лицата със завършен имунизационен цикъл са общо 13 164.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 6 души. Един от тях е на интензивно лечение, останалите са в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани трима души, които не са на кислород и са в сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение трима пациенти, които са в сравнително стабилно общо състояние.

През изминалия едноседмичен период има починали петима души. Това са мъж на 73 от община Кюстендил; двама мъже на 74 г. и 69 г. от община Дупница; мъж на 64 г. от община Сапарева баня и жена на 93 г. от община Бобошево. Лицата са била с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK