50 кг тютюн иззеха самоковски полицаи от автомобила на криминално проявен мъж

Снимка: МВР, архив

Водачът е задържан

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол, на пътя за Ихтиман, служители на РУ-Самоков предприели проверка на лек автомобил „Опел Зафира“.

В багажника на колата, управлявана от криминално проявен самоковец, те открили пет найлонови чувала с общо тегло 50 кг, пълни със ситно нарязан тютюн без български бандерол.

На местопроизшествието е извършен оглед. Водачът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

Вчера жител на с. Редина сигнализирал в полицията, че в местността Осичина поляна е намерил умъртвени четири кучета, негова собственост. В присъствието на главен ветеринарен инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните е извършен оглед на местопроизшествието.

Установено е, че смъртта на животните е причинена противозаконно. Иззетите биологични проби са изпратени за химико-токсикологично изследване. По случая в РУ-Своге е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325Б, ал.1 от НК.

Вчера собственик съобщил в РУ-Елин Пелин за възникнал пожар в имота му в с. Негушево. При огледа на местопроизшествието е установено, че напълно е изгоряла дървена постройка тип бунгало и са напукани стъклопакетите на девет от прозорците на двуетажна къща в съседен имот. По първоначални данни пожарът е възникнал от запалена печка на дърва в постройката и непочистен комин. Образувано е досъдебно производство по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK