Бившият служебен премиер Стефан Янев събра Инициативния комитет на ПП "Български възход" в столичен хотел днес. Преди влизане той коментира пред медиите, че "днес е чудесен ден за партийно строителство", а "съмишлениците му споделят идеята и необходимостта да има партия, която да се развива в сектора на националния консерватизъм".

"Защото България трябва да я има, трябва да се развива националното семейство и изповядване на семейните ценности на българския народ, свързани със семейството, дома и културния и идентичен код на българина, запазен през вековете, които сме длъжни да защитим и да оставим българската държава по-развита и просперираща", каза Янев.

От думите му се разбра още, че ще следва международна тенденция за връзка между партиите и гражданското общество, която била нарушена. "Амбицията ни е с нашата партия да се запълни тази дупка и да се отговаря на желанията на хората за промяна и по-добро общество, както и да има взаимодействие с властите", посочи Янев.

В момента се провежда закрито събрание на Инициативния комитет, който се очаква да приеме учредителна декларация на партията, съобщава news.bg. Следва да се обяви също кога ще е учредителното събрание на партията, както и основните цели и принципи на формацията.