Победителят във Втората национална надпревара с уеб сайт е учител от СУ „Н. Вапцаров“ – Хаджидимово

Снимки: личен архив

Това е старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова с уеб сайта си, съчетаващ платформа за обучение в електронна среда

Българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта на Европейския съюз Мария Габриeл на онлайн церемония, проведена на 14 януари 2022 г., връчи наградата на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова, победител в Националната класация за „Дигитални учителски блог решения“ в категория „Общност, култура и символи“. Иновативният сайт на креативната преподавателка бе избран с максимален вот за най-добро дигитално учителско блог решение в България в категорията й. Критериите за оценка бяха: иновативност, дизайн, съдържание и структуриране, регулярност и целенасоченост на публикациите.

Уеб сайтът на г-жа Глушкова е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради COVID-19, както и по времето на нея. Професионално разработеното дигитално решение предлага достъп не само до платформата „Учителят по БЕЛ – учител новатор“, но и до „Читателски СТЕМ клуб „Вапцаровски глас“ и “Словото – пътят към познанието“, където е и самото обучение в електронна среда от разстояние. Останалата част от сайта на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова е изработена във формата на професионално портфолио.

По време на тържествената церемония Мария Габриел заяви: „Днешната награда е признание за труда, всеотдайността, упоритостта, идеите на учителите, полагащи усилия знанието да стигне до всеки един ученик, включително с нови методи на преподаване. Цифровите технологии заемат важно място в учебния процес. Те никога няма да могат да заместят преподавателите, но могат да бъдат източник на възможности и решения. Вярвам, че технологиите в ръцете на добре подготвен учител могат да преобразят учебния процес“.

Българският еврокомисар Мария Габриeл поздрави победителите и в петте категории за техните професионално разработени иновативни блог решения - знак за висок професионализъм, творчески усет и прозорливост.

Старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова като победител във Втората национална класация за „Дигитални учителски блог решения“ – категория „Общност, култура и символи“, получи чрез куриер златна купа, сертификат, безплатна хостинг услуга - софтуер за използване завинаги, награда, осигурена от Image-Line Software - Белгийска софтуерна компания, известна със софтуер за цифрова аудио работна станция FL Studio, публикация в сп. „STEM в България, Европа и Света“, награда, осигурена от EITED, и други предметни награди.

Сертификатът на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова се връчва за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България.

Digital-Teach Blogs BG е организиран от EduTechFlag – организация за създаване и подпомагане ефективното използване на интелигентни и модерни практики в областта на образованието.

В Националната надпревара взеха участие учители от цялата страна. До финала достигнаха преподаватели от Хаджидимово, София, Роман, Пловдив и Хасково.

Целта на ежегодната класация за професионално разработени дигитални учителски блог решения е споделянето на знания сред образоватeлните общности в България.
процес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK