Ученичка от Езиковата гимназия в Кюстендил с първо място от Национална олимпиада

Снимки: ЕГ - Кюстендил

Участието в олимпиадата и отличния резултат на Мира Христова й осигуряват ранен прием във Варненския университет

Ученичката Мира Добромирова Христова от 12г клас на ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, спечели първо място в секция „Търговията в XXI - настояще и бъдеще“ по време на Националната университетска олимпиада на Икономическия университет във Варна.

Тя писа есе на тема : „Глобализацията и световната търговия“ , което представи пред комисия и аргументирано защити. Ученичката отговори и на многобройни въпроси, свързани с процесите на глобализация и интеграция.

Направи впечатление на журито и с личното си мнение за предимствата и недостатъците на тези процеси, както и с познанията си за Европейския съюз. Участието в олимпиадата и отличния резултат й осигуряват ранен прием и избор на специалност в университета.

Високото постижение на Мира Христова е естествен резултат от участията на ученичката в олимпиади по география и икономика и по български език и литература през годините. То е свързано и със задълбочената подготовка на ученичката в часовете по профилирана подготовка – география и икономика в 11 и 12 клас.

Поздравления за Мира и нейния учител по география и икономика г-жа Донка Стоянова!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK