Обвиняем за убийство поиска по-лека мярка, оставиха го в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Убийството е извършено на 18.02.2021 г., в къща на ул. „Соволска“ в Кюстендил, жертвата е 46-годишен

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова остави без уважение молбата на  Васил А. за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“, в по- лека такава. 66- годишният мъж е привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за убийство с особена жестокост, извършено на 18.02.2021 г., в къща на ул. „Соволска“ в Кюстендил, където е открит трупа на В. И., на 46 години от Кюстендил, със следи от насилие по тялото.

За това престъпление - по чл. 116, ал.1, т.6, пр.3, във вр. с чл. 115 от НК, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 - 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.

Съдът счете, че след постановяване на първоначалната мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на 19.02.2021 година, са събрани допълнителни доказателствени материали, които не опровергават обоснованото предположение, а затвърждават вероятността обвиняемият да е съпричастен към смъртта на пострадалия.

Налице е реална опасност от укриване или извършване на престъпление, предвид данните за скитнически живот на обвиняемия и обремененото му съдебно минало.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3-дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK