Соломон Паси иска изборът на ЕС и НАТО да се впише в Конституцията

Снимка: Бтв

Той очаква от конституционното мнозинство прозападно поведение, настроено към бъдещето

Бившият външен министър и настоящ председател на Атлантическия клуб Соломон Паси иска в новата версия на Конституцията да бъде кодифициран цивилизационният избор на България - присъединяването на България в ЕС и НАТО. Една парламентарна група - на ДПС се изказа в подкрепа на предложението ни, обяви Паси в студиото на БиТиВи.

Той очаква от конституционното мнозинство прозападно поведение, настроено към бъдещето. Паси очаква България да закрепи членството си в ЕС и НАТО в проекта за промяна на Конституцията. Управлението на една държава е много по-опасно от управлението на самолета, предупреди Соломон Паси.

По думите му в политиката, както и в медицината най-доброто лечение е превенцията и никога не е твърде рано партиите да се обърнат към превенцията.

Той обясни, че не предлага кой знае каква нова промяна на Конституцията, а узаконяване на постигнатите промени в държавата - присъединяването на България в ЕС и НАТО.

Паси не знае коя друга държава е решила да си променя Конституцията.

Относно падането на провеждането на референдум от проекта за промяна на Конституцията, Паси заяви, че България не е необходимо да повтаря всички глупости от всеки, който ги е направил. И даде пример, че Великобритания излязла от ЕС чрез референдум, но в момента британците си скубят косите, а магазините им остават празни и нямат работна ръка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK