Навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

При изключителни мерки за сигурност в РСМ се чества годишнината

Днес се навършват 151 години от рождението на Гоце Делчев - велик български революционер и идеолог на борбите за освобождението на Македония и Одринско.

При изключителни мерки за сигурност в Република Северна Македония се чества годишнината на Гоце Делчев.

Заради напрежението между България и РСМ през последните месеци, властите в Скопие са създали организация делегациите на управляващите в Скопие, опозицията и дошлите от България да положат венци пред революционера без да се засичат.

Движението около църквата "Свети Спас" от самата църква и крепостта до кръстовището при Музея на жертвите на Холокоста е затворено. Специални полицейски сили са разположени на КПП-та, където е организиран пропускателен режим. Хеликоптер кръжи над мястото за честванията, съобщава БНТ.

От българска страна пред тленните останки на Гоце Делчев ще се поклонят вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев, посланика ни в Скопие Ангел Ангелов. Очаква се в столицата на Северна Македония да пристигнат между 100 и 150 българи, организирали се с автобуси. Те ще бъдат ескортирани от границата до подстъпите на Скопското кале.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK