Кино на открито в Благоевград с вход свободен в две августовски вечери

Снимка: Община Благоевград

На 17 август ще се запознаем с историята на „Петя на моята Петя“

Лятно кино на открито в парк „Македония“ с вход свободен ще зарадва стотици киномани. На 17 и 18 август от 21.00 часа започват прожекциите на едни от най-популярните и гледани български филми през последните години. В първата вечер ще бъде излъчен филма „Петя на моята Петя“, а във втората вечер ще бъде прожекцията на „В сърцето на машината“. На 18 август, в лятната нощ ще има и фен среща с актьора Александър Сано, който прави блестяща роля във филма „В сърцето на машината“. Действието на филма се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.

На 17 август ще се запознаем с историята на „Петя на моята Петя“, която започва с внезапни промени през новата учебна година. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-и клас. Филмът е посветен на българската поетеса Петя Дубарова. В ролите влизат Юлиян Вергов, Моньо Монев, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Александра Костова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев.

Събитието се организира от Община Благоевград и Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" – Благоевград.

Община Благоевград стартира прием на документи за ползване на открита търговска площ по време на двете летни кино вечери, които ще се проведат на 17 и 18 август в парк „Македония“. 

Определени са 4 броя места с размери 3х3м,  като позиционирането им трябва да бъде пред зала „Орфей“. Шатрите са  както следва: 1 брой за продажба на храни и напитки, един брой за продажба на пуканки, един брой за продажба на понички и палачинки, един брой за продажба на сладолед. Цената за всяка търговска площ е 3.60 лева с ДДС за кв.м. Заявленията могат да бъдат депозирани до 15 август, включително в Деловодството на Община Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK