СГП разследва стрелбата в столичното метро

Снимка: Булфото

На името на жената имало закупен самолетен билет за полет до Виена същия ден

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се водят активни действия по разследване по досъдебното производство, образувано за смъртта на мъж в столичното метро и тежко пострадала жена – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Вчера, 12.05.2021 г., в 14,18 ч., е постъпил сигнал от машинист, управлявал влак по линия на столичното метро, за изстрели в един от вагоните. Незабавно на място са били изпратени дежурни екипи на СДВР.

Разследването започна с оглед на местопроизшествието и трупа. Открити са 7 гилзи и 7 проектила.

Установено е, че в района на станция „Летище София“ мъж произвел изстрели с пистолет спрямо пътничка. По първоначални данни извършителят се самопрострелял смъртоносно със същото оръжие. Пострадалата жена е в тежко състояние и е приета в болнично заведение.

Самоличността на лицата е установена – 58-годишният М.П. и 56-годишната С.П. На името на жената имало закупен самолетен билет за полет до Виена в 16:05 ч. за същия ден. Предстои изясняване на мотивите за извършване на престъплението и разпити на свидетели.

Назначени са експертизи – биологична, балистична, видеотехническа. Съдебномедицинската експертиза следва да установи причината за смъртта на М.П. и за травматичните увреждания на С.П.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK