В Гоце Делчев тържествено посрещнаха участниците в похода " По пътя на Ботевата чета"

Снимка: Infomreja.bg

Те сведоха глави пред паметника на героя в центъра на града

Вече седма година Туристическо дружество „Момини двори в Гоце Делчев участва в Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета“. Ентусиазирани ученици под ръководството на свои преподаватели и на секретаря на дружеството Петър Смилянов изминават трудния маршрут от 120 километра, крачат неуморно в дъжд и пек, горди, че вървят по стъпките на герои.

В тазгодишния поход се включиха ученици от Първо и Второ основно училище в Гоце Делчев и ОУ „Христо Ботев“ в село Мосомище. Към групата се присъединиха и двама ученици от ПМГ „Яне Сандански“.

Както винаги, посрещането на участвалите в похода беше тържествено. По традиция активистки на дружеството, облечени в народни носии, им поднесоха хляб и сол.

Със знамена и плакати в ръце всички се строиха пред паметника на Христо Ботев в центъра на града. Прозвуча националният химн.

С поздрав към учениците и техните учители се обърна председателят на Туристическото дружество Димитър Балтаджиев. В своето сърдечно слово той ги нарече герои, защото са се справили с трудностите по време на 7-дневния преход.

Всеки от участниците получи удостоверение за включването си в 75-ия Национален поход „По пътя на Ботевата чета“. Освен удостоверенията, учениците от Мосомище ще занесат в училището си грамота и плакети, с които са наградени за отлична дисциплина и спазване на екологични норми.

Макар и уморени от изтощителния поход, младите Ботевци не си тръгнаха, докато не поднесоха цветя и не склониха глави пред паметника на героя!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK