Министърът на земеделието разпореди и вътрешна проверка в ОСЗ- Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Проверката на място следва да се извърши в периода от 30.06.2022 г. до 01.07.2022 г.

Вчера бе извършена операция на ГДБОП и Европейската прокуратура в гр. Петрич, при която са задържани началникът на Общинска служба по земеделие – Петрич и служители от службата. 

Още същия ден със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов е разпоредено на служители от Инспектората и Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ да извършат тематична проверка в Областна дирекция „Земеделие“ – Благоевград (ОДЗ-Благоевград) и Общинска служба по земеделие – Петрич (ОСЗ-Петрич).

Проверката на място следва да се извърши в периода от 30.06.2022 г. до 01.07.2022 г. Изискано е да бъде оказано съдействие на проверяващите от структурите на министерството на територията на област Благоевград.

В хода на проверката ще бъдат изискани документи от ОДЗ-Благоевград, ОСЗ-Петрич и Областна дирекция на ДФЗ – РА Благоевград.

Ще се извършат проверки на място от инспектори на ОДБХ – Благоевград, в животновъдни обекти, имащи отношение по случая.

Към настоящия момент проверяващите от Министерство на земеделието са на място в ОСЗ – Петрич, като проверката продължава. Съгласно заповедта на министъра за резултатите ще бъде докладвано в срок до 08.07.2022 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK