Ученическият парламент на НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев събра на една сцена десетки таланти от региона

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

Грандиозно шоу, организирано от Ученическия парламент на НПГ "Димитър Талев" с партньорството на Община Гоце Делчев разтърси снощи целия Гоцеделчевски регион. Залата на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа тясна да събере зрителите, които наистина се насладиха на изпълненията на талантливите деца, качили се на сцената на дългоочаквания финален концерт на инициативата “ГрадЪ търси талант – Презареждане” на Ученическия парламент на НПГ с координатор невероятната учителка Мария Кирева.

За да покажат своите способности пред огромната и много емоционална публика, в концерта се включиха таланти не само от община Гоце Делчев, но и от много съседни общини. Участниците се изявиха в областта на танците, музиката и театъра, както и в областта на модерния бийтбокс. Специални гости на мероприятието бяха Галена Велева, председател на Обществения съвет на НПГ „Димитър Талев“, кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, с представители на администрацията, спонсори на мероприятието, както и много ученици и родители от общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча.

Журито в състав: Василка Кирева - филолог и заместник-директор по учебна дейност в НПГ „Димитър Талев“, инж. Румен Шарланджиев – музикант и поет, художникът Николай Маринов, имаше нелеката задача да определи най-добрите. В крайна сметка със своята награда - “Любимец на журито”, те отличиха Фатме Кальор от СУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Брезница.

Публиката, от своя страна, беше впечатлена от изпълненията и подкрепяше активно своите фаворити. След много силна конкуренция наградата “Любимец на публиката” грабнаха танцьорите от „Електрик денс“ - възпитаници на НПГ „Димитър Талев". За първи път специална награда бе връчена и от Община Гоце Делчев – която е постоянен спонсор на събитието. Тя бе връчена на харизматичната Есил Вранчева от с. Дебрен.

Организацията на брилянтното шоуто, което се провежда за поредна година в Гоце Делчев, отново бе дело на Ученическия парламент на Неврокопска професионална гимназия “Димитър Талев”. Парламентаристите за пореден път се отличиха с професионализъм, отборен дух и много позитивизъм. Концертът повлия положително на настроението и енергията на гражданите на община Гоце Делчев и многото гости, които уважиха труда на младите хора и останаха очаровани от техните таланти.

Близо 20 бяха соловите изпълнители на различни жанрове песни, ансамблови танцови групи, имитатори и театрални изпълнители, които буквално принудиха  публиката непрекъснато да изригва в бурни аплодисменти.

Прекрасната идея на Ученическия парламент в НПГ „Димитър Талев“ да събира талантите от региона на една сцена и респективно да събужда гордостта на стотиците жители на града и региона от техните умения и изпълнения възникна преди няколко години. С всяка изминала година конкурсът набира завидна популярност и става неизменна част от културния календар както на Ученическия парламент, така и на Община Гоце Делчев.

"Снощният финален концерт на „ГрадЪ Търси Талант – Презареждане“ по посещаемост можеше да се сравни с концертите на „Шоуто на Слави". Каузата на конкурса е да дадем шанс на младите хора и да докажем, че в нашия район има много таланти", заявиха от Ученическия парламент с обещанието, че инициативата им ще продължи с търсенето и даването на възможност на всички талантливи млади хора от целия Гоцеделчевски регион.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK