Кметът на Карлово: Събрана е помощ от 1 600 000 за пострадалите от потопа села

Снимка: БГНЕС

58 дни след бедствието се работи много усилено с техника, осигурена от държавни и частни фирми

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви пред бТВ, че вече към общината от различни кампании са събрани 1 600 000 лв. Разпределението на дарените средства ще се гласува в рамките на 10 дни.

Той каза, че 58 дни след бедствието се работи много усилено с техника, осигурена от държавни и частни фирми, за която се плаща от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Към момента са удълбочени речните корита и се прави подготовка за зимата.

"Ще се гласува разпределението на тези средства в рамките на 10 дни. Отделно трябва практически да изградим нови речни корита в Каравелово, Богдан и в Слатина. Очакваме да ни предоставят временен мост, който ще поставим на реката в Каравелово, за да може да имаме два моста", каза още Кабаиванов.

В едно от пострадалите села след наводнението - Богдан вече има фургони. Семействата, които са настанени в тях обаче питат кога ще има път и дали ще могат скоро да се върнат у дома.

Водоснабдяването е възстановено при голяма част от жителите на Богдан, каза, още той.

"Остава ни още работа по улиците. Предстои тепърва да бъдат възстановявани, защото виждате, че всички тези улици бяха с настилка. В момента виждаме наноси, но ако бяхте снимали преди месец, оттук не можеше да се минава", припомни кметът на Карлово. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK