Тялото на швейцарския бизнесмен е преместено в дома му след убийството

Снимка: Infomreja.bg

Съпругата му подава сигнал на тел. 112

Съмнителен случай в Пернишко. Разследват смъртта на швейцарски бизнесмен, намерен мъртъв във вилно селище край село Кладница. Тялото на 68-годишният мъж е открито от неговата съпруга в четвъртък вечерта в гаража на семейната им къща в комплекса „Делта хил“.

Съпругата му подава сигнал на тел. 112. На място пристига и полиция, като при първоначалния оглед не е установено насилие. При аутопсията обаче става дума за насилствена смърт.

bTV се свърза с Окръжна прокуратура – Перник, откъдето заявиха, че бизнесменът е бил ранен в белия дроб. От раната става ясно, че най-вероятно е използване огнестрелно оръжие.

„Случаят е убийство. Беше направен опит то да бъде замаскирано. На много ранен етап полицаите, които работят по случая, са установили това. До късно през нощта са извършвани действия, напреднали са в значителна степен в работата си по случая. Работим по всички версии, тъй като мъжът е преместен от мястото, на което е бил убит на ново място. Има данни да са сменяни дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството.

От МВР казаха за bTV, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом. Образувано е досъдебно производство за убийство. Бизнесменът е живял в България отдавна, женен е за българка, допреди няколко години са имали завод за силиконови изделия, който обаче са продали на шведска компания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK