Французин е удушил финландка в апартамент в София

Снимка: Infomreja.bg

Задържан е

В съдебно заседание Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Т.Т. – гражданин на Република Франция, обвинен в умишлено убийство на С.К. – финландска гражданка.

Разследването по случая се води в СДВР. Образувано е в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследването – освидетелстване на лице.

Т.Т. е привлечен като обвиняем за това, че на 08.05.2022 г. в апартамент в София умишлено е умъртвил С.К., като я удушил с кабел. Според събраните до момента доказателства Т.Т. и С.К. живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 09.05.2022 г. обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взeмане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда обвиняемият е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение, по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-София, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK