Проф. Георги Михайлов, БСП: Да се признаят антителните тестове за „зелен сертификат“

Снимка: Снимка: БСТВ

Професорът посочи, че два фактора са важни за преодоляване на кризата

„По отношение на антителните тестове, да, действително тече дискусия и в САЩ, и в Европа, но в държави като Австрия са признали тези изследвания за възможни за издаването на сертификат и придвижването на хората на територията на държавата. Това е най-важно за нас. Трябва да се признаят тези тестове и това е мнение, което се надига в цялото общество и управляващите здравната система трябва да се вслушат в това мнение“, призова проф. Георги Михайлов, водач на кандидатската листа на „БСП за България“ в област Благоевград в Предизборното студио на БСТВ.

Професорът посочи, че два фактора са важни за преодоляване на кризата според двама легендарни специалисти в ковид-19 -  Марио Монти и Мартин Маккий. Георги Михайлов разясни: „На първо място нивото на здравеопазването на всички нива на социалната стълбица трябва да бъде еднакво за всички граждани в една нация и на второ място - в условията на глобален свят здравните системи са толкова важни, колкото са банковите системи. Тези две условия в България не съществуват изобщо“.

„Кризата започна в 44-тия редовен парламент. Още тогава БСП имаше и сериозно отношение, и сериозни предложения, които продължиха и в 45-тия и 46-тия парламент. Кризата завари здравната ни система разнебитена – върху медиците се стовари всичко. В този кадрови дефицит те поеха върху себе си този ангажимент и го изпълняват и до момента с цената на „прегряването“. Не е за подценяване Бърнаут синдрома“, предупреди професорът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK