Водачка от Якоруда се блъсна с автомобила си в метална ограда

Снимка: Infomreja.bg

Мотоциклетист причини ПТП край Петрич, при което пострада 12-годишно момче

На 9 юли около 15.45 часа на улица „Цар Борис III“ в Якоруда правоспособна водачка на 61 години от същия град, управлявайки лек автомобил „Пежо 307“,  при извършване на десен завой губи контрол над управлението на МПС и се блъска в метална ограда.

В резултат на инцидента е пострадала возещата се отпред в автомобила 65–годишна жена от Якоруда, която е получила контузни рани и сътресение на мозъка. Настанена е в болницата в град Разлог без опасност за живота.

Полицейски екип е посетил местопроизшествието, извършен е оглед.

Пробата на водача за алкохол е отрицателна.

В РУ - Разлог, е изготвена докладна записка за инцидента.

На следващия ден около 17.30 часа в РУ - Петрич, е постъпило съобщение за възникнало ПТП край града, на път извън републиканската пътна мрежа.

При мокър асфалт в местността Омондрос неправоспособен водач на 23 години управлявал мотоциклет „Хонда“ без регистрационна табела. Той предприел маневра изпреварване отдясно на бус „Мерцедес“, управляван от правоспособен водач на 61 години от Петрич.

При неправилното изпреварване мотоциклетът се блъснал странично в товарния автомобил.

От удара е пострадало возещо се на мотоциклета момче на 12 години, получило охлузни рани и натъртвания. Прегледано е в МБАЛ „Югозападна болница“, откъдето е освободено за домашно лечение.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

Случаят е докладван в прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK