Инж. Огнян Атанасов: Искаме бизнес плана на "Кюстендилска вода" да бъде върнат

Снимка: Infomreja.bg

Наша група общински съветници се обявява категорично против, защото тези цени нашите съграждани не могат да ги плащат, каза той

Общинските съветници от ПП „Партия на зелените – гражданска листа“ – Кюстендил, са против искането за увеличаване цената на водата от 2,016 на 3,65 за м3. „Наша група общински съветници се обявява категорично против, защото тези цени нашите съграждани не могат да ги плащат.

Ние разбираме, че дружеството трябва да има достатъчно финанси - както за капиталови разходи, така и за възнагражденията на служителите си – повечето от тях са на минимална заплата, но точно тук държавата трябва да се намеси“. Това обяви общинският съветник, инж. Огнян Атанасов, уточнявайки, че държавата трябва да компенсира загубата на дружеството, за да не бъде на загуба и да не се вдига цената на водата.

Инж. Атанасов даде пример с ВиК – Шумен, където е върнат техния бизнес план за доработване и преразглеждане. Предлагам това да се случи и с бизнес плана на „Кюстендилска вода“, който да бъде върнат от КЕВР и да бъде регулиран. Много важно е да се предприеме и законодателна инициатива – в Закон за водите да бъде ясно дефинирано що е то водно бедни, както дефиницията енергийно бедни и да се създадат инструменти за компенсиране на водно бедните“, каза още общинският съветник.

Той предлага държавата целево да финансира големия инфрастуркутерн проект Реконструкция и разширение на ВиК мрежа в агломерация Кюстендил, включително в селата Лозно, Жиленци и Слокощица, довеждащи водопроводи до Жиленци, които не са реновирани с години, реновиране на пречиствателната станция – която също не е реновирана с години. Язовир "Кюстендил" – трябва да има ясна позиция на държавата за бъдещето му.

А пък ВиК холдинга от своя страна да инвестира в дружеството чрез инвестиции в човешки капитал и енергийна ефективност на съоръженията.

Инж. Атанасов отправи призив към народните представители да се активизират по темата и да осъществят тези контакти с държавата и ведомствата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK