Мая Манолова показа десетки украински цистерни изнасящи гориво за Украйна

Снимка: Infomreja.bg

Истината се вижда на пътя за Русе и за Украйна със стотиците цистерни, които изнасят гориво, заяви тя

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова показа десетки спрени цистерни за дизел в гара Бяла по пътя за Русе, които зареждат гориво и го изнасят от страната. Манолова заяви:

„С издействаното изключение за България и продължаващия внос на руски петрол страната ни финансира войната в Украйна. Преработва евтиния руски петрол и го продава на Украйна като така финансира войната и от другата страна.

Истината се вижда на пътя за Русе и за Украйна със стотиците цистерни, които изнасят гориво. Предприемете действия, защото търпението на българския народ не е безгранично.“

По думите на Манолова тази позиция е нечестна за българските граждани, защото те плащат скъпо горивото, което регистрираната в Швейцария фирма Литаскопреработва на ишлеме в рафинерията у нас. „Резултатът за българските граждани е, че плащат с левче отгоре на цената на бензина и дизела.“ Беше категорична лидерът на Изправи се България. Тя изчисли, че така допълнителните приходи за компанията са 3,5 млрд. лв. за година, които плащат всички български граждани.

Припомняме, че Изправи се България от месеци водят кампания АнтиСПЕКУЛА срещу спекулативно високите цени на горивата у нас като проведоха акции пред рафинерията, на пристанище Росенец, пред сградата на Лукойл, на бензиностанции, пред енергийното министерство. Като част от акциите си те стовариха каруца, позлатени варели, макети на бензиноколонки, овце, издирваха представителя на държавата в петролната рафинерия, който е назначен по силата на златната държавна акция там.

„Истината е, че в огромната си част руският петрол, който се преработва, заминава за Украйна, за да финансират войната и от двете страни. Печелившият от цялата история дори не е петролната рафинерия, а фирмата, която преработва на ишлеме“ – възмути се Мая Манолова и призова:

„И вместо депутатите да приемат единственото смилено решение и да въведат таван на цената на бензина и дизела до 2,50лв, слушаме всякакви небивалици как ще въведат мито, допълнителни данъци на тези две фирми. Въпросната Литаско е регистрирана в Швейцария, всичките парични потоци, взети от джобовете на българите, заминават за Швейцария. 

Крайно време е истината за скъпите горива в България да бъде извадена и депутатите в парламента да предприемат единственото решение, което ще произведе необходимия ефект – Таван на цената на бензина и дизела до 2,50лв/л.

А министърът на енергетиката да бъде заставен да употреби в полза на българския народ златната акция, която държавата притежава в Лукойл Нефтохим. Крайно време е представителят на държавата да бъде сменен, защото той защитава интересите на Литаско, но не и на българските граждани.

Крайно време е да има и държавно дружество, което да преработва петрол и да го продава на българските фирми на нормални цени. Защото огромната инфлация тръгва от горивата, от транспорта.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK