Незаконна лихварска дейност установиха в търговски обект в Перник

Снимки: МВР

В складово помещение са открити около 800 литра дизелово гориво

На територията на ОДМВР – Перник, се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността и такива, свързани с политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм.

В акцията участват служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти  от  НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници.

До момента са образувани две досъдебни производства. В търговски обект в Перник е установена незаконна лихварска дейност. Оттам са иззети списъци, парични средства и дебитна карта. Провеждат се процесуално-следствени действия и на други адреси, свързани с този обект.

В друг търговски обект в града е намерена тетрадка със списъци. Изяснява се дали на длъжниците е предлагано условието за опрощаване на дългове срещу гласуване за  определена партия на предстоящите избори.

До момента са проверени над 130 МПС,  237 водачи и пътници, извършени са инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения.

Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и петима души от криминалния контингент.

В складово помещение са открити около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето. Претърсват се и други прилежащи сгради, където е възможно да бъде открито още гориво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK