Байдън даде прием в Белия дом по случай националния празник на Гърция

Снимка: БТА

Сред гостите бе актрисата Рита Уилсън, която е от гръцки произход

Президентът на САЩ Джо Байдън събра в Белия дом лидери на гръцката общност по случай националния празник на балканската държава, предаде Асошиейтед прес.

Гърция празнува Деня на независимостта на 25 март. По този повод Байдън даде вчера прием за американски политици от гръцки произход и лидери на гръцката общност.

Сред гостите бе актрисата Рита Уилсън. Съпругата на Том Ханкс, която е от гръцки произход, изпълни четири песни на приема в Източната стая на Белия дом.

"Светът дължи много на Гърция, включително революционната идея за демокрация. Революционна навремето, тя продължава да носи полза на хората в наши дни", каза Байдън в деня, когато бе съдомакин на виртуална Световна среща на върха за демокрация.

След като Рита Уилямс изпълни своите песни, президентът на САЩ се върна на подиума, за да я похвали. "Единственото нещо, за което се безпокоя, е вашият вкус за мъже", пошегува се той.

Тогава Том Ханкс се намеси, за да отговори на Байдън в същия шеговит тон. "Не, аз не съм грък, но имах здравия разум да се оженя за такава", каза двукратният носител на "Оскар". /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK