Кюстендилски туристи почистиха водопада Скакавица

Снимки: ТД "Осогово"

Събраха 20 чувала с боклук

Група туристи от ТД "Осогово" - Кюстендил, почистиха района на водопада при с. Полска Скакавица. 70 - метровия водопад Скакавица е наричан от някои българският рай. През 1968 г. е обявен за природна забележителност. Вековната борба с природата е създала това магическо място, където милиони капчици се разбиват в скалите и светят с различна светлина погалени от слънцето.

Създават причудливи отражения и невероятна феерия от цветове. В скалите има множество дупки и обрасла растителност. Има направени няколко панорамни площадки, от които гледката е уникална – снопове вода, бели пелени се спускат от ръба на скалите. Водни струи те пръскат и освежават, а зеленият губер те успокоява и омайва.

Но каква беше нашата изненада - как районът на водопада е превърнат в сметище. Около 20 чувала с боклуци бяха събрани от туристите от осоговското дружество. Поставихме и табелки с надпис : "Обичаш ли гората, боклука в торбата". Спазвайки го всички, нашите планини и гори ще са по-красиви и по-чисти. „Нашите впечатления са, че около беседките и местата за отдих има най- много боклук.  Да се надяваме, че ще се повиши съзнанието и еко културата на пребиваващите в планината. “ – споделиха туристите.

След успешно завършената акция по почистването, бяхме любезно посрещнати от кметския наместник на с. Полска Скакавица - Емил Димитров. Бяхме почерпени с вкусни гозби.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK