Започва засилен контрол по пътищата в област Разград

Снимка: Infomreja.bg

Той ще продължи до 26 септември

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 11 юни до 26 септември 2021 година. Засиленият контрол на движението по пътищата ще се осъществява във връзка с предстоящия туристически летен сезон.

В разгара на летния сезон на територията на ОДМВР-Разград, се очаква значително повишаване на автомобилния трафик, основно по път І-2.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Специализираната полицейска операция ще се провежда в периода от 11 юни до 26 септември по пътищата от първи и втори клас, както следва: петък – от 14.00 до 21.00 часа, събота – от 8.00 до 14.00 часа, неделя – от 14.00 до 21.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK