Свиленски: ДПС даде ясен знак, че подкрепя кабинета Денков-Габриел

Снимка: Пресцентър БСП

По думите му ДПС не са подкрепили никакви конституционни промени, защото такива текстове не са написани

Когато ДПС подкрепя, дава знак. Те показаха, че имат още 30 народни представители, които са готови в труден момент да постъпят по същия начин. Това заяви в ефира на БиТиВи депутатът от БСП Георги Свиленски, който визира подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета Денков-Габриел.

По думите му ДПС не са подкрепили никакви конституционни промени, защото такива текстове не са написани и не са внесени. Това е резервната гума на джипа, закрепена с два болта отзад. Те са тези два болта. Когато стане нужда гумата да влезе в употреба, наблюдавайте как ще се развие ситуацията, поясни социалистът.

Непрекъснато в негов стил Бойко Борисов си измисля хипотези, за да отклони общественото внимание. Това е коалиция на омертата, спасените имунитети и войната, посочи Свиленски. ГЕРБ и ПП са едно и също нещо, категоричен бе народният представител.

Според него напускането на пленарната зала от страна на Румен Радев при полагането на клетвата на новото правителство е безпрецедентен акт. Радев е баща на хаоса. Той е отговорен за случилото се в последните три години, добави Свиленски.

По отношение на това колко дълго ще продължи общото управление на кабинета Денков-Габриел, той посочи, че всичко зависи от това как двете коалиции се разберат да крадат. По думите му, ако изчистят разногласията си, правителството може да изкара 18 месеца, дори и пълен мандат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK