Турчин крие злато по джобовете за над 55 700 лв.

Снимка: АМ

От началото на годината до момента на МП Капитан Андреево митническите служители са задържали близо 136 кг златни и сребърни изделия

Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при две проверки в началото на месец декември.

При един от случаите на 03.12.2022 г. на пункта пристига автобус с турска регистрация, в който пътували водачът и 19 пътници от Турция за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършен личен преглед на един от пътниците – турски гражданин, в джобовете на палтото, панталона и сакото му са открити изделия от жълт метал- пръстени, синджири, гривни, обици. Извършената експертизата от вещото лице установява, че изделията са от 14 и 22-каратово злато, част от тях употребявани, с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лева.

Ден по-късно на 04.12.2022 г. при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ групажна стока от Турция през България за Германия са открити изделия от бял метал – 178 пръстена. Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на превозното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лева.

Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На пътника в автобуса и на шофьора на камиона са съставени актове по Валутния закон.

От началото на годината до момента на МП Капитан Андреево митническите служители са задържали близо 136 кг златни и сребърни изделия. През изминалия месец при проверка на автобус в два специално изградени тайника бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни изделия на стойност над 175 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK