Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в село Рогош

Снимка: Infomreja.bg

39-годишният мъж се е укривал в дома на майка си

Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Това съобщи Галина Андреева от Окръжна прокуратура – Пловдив, на брифинг в селото. 

Мъжът е на 39 години. Той се е укривл в дома на майка си, където е завел и своето семейство впоследствие, съобщава Нова тв. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохоната му проба е била отрицателна, допълниха от прокуратурата. 

Оръжието и боеприпасите му са иззети.  Извършен е личен обиск. Той е задържан за 72 часа след повдигане на обвинението. "Тече разпит, той дава обяснения по случая", посочи Андреева. Разпитани са и свидетели, приобщени са множество веществени доказателства. 

"Предисторията на случая е имотен спор между близки роднини", посочи прокурорът като обясни, че ескалирането на напрежението е дошло от търсене на правата от едната страна по отношение на имота. Тепърва предстои да се устаноив дали той е законен или не.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd