Виолета Коритарова: Без приемственост няма как да продължим напред

Снимки: Министерство на регионалното развитие

МРРБ е поето отново от дама

„Ще се постарая да продължа започнатото от екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в работата ми ще има приемственост. Без приемственост няма как да продължим напред.“

Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова при поемането на поста от досегашния министър Андрей Цеков.

„Наясно съм, че има доста работа, а периодът е кратък. Затова е важно да не забавяме темпото, да не губим време и да завършим това, което е започнато“, подчерта Коритарова.

Тя обясни, че към момента има известно забавяне в изпълнението на проектите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост, изпълнявани от МРРБ, но ще се постарае да навакса забавянето.

Андрей Цеков от своя страна пожела успех на новия министър и очерта няколко основни параметри, по които оставя „фронт за работа“ на приемничката си. На първо място той постави строителството на четирите основни магистрали – „Хемус“, „Европа“, „Русе – Бяла“ и „Видин-Ботевград“

„Основните ремонти също са част от проектите, които ще дадат възможност за усвояване на капиталови средства“, добави Цеков и обясни, че има известно изоставане с издаването на разрешения за строеж по някои основни ремонти, което е слабост на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Колосална работа свърши екипът на МРРБ по „общинската програма“, подчерта още той и изтъкна, че във ведомството работят изключителни професионалисти. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//