Тръмп ще се изправи пред правосъдието във вторник

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Милиардерът републиканец е обвинен, че е купил мълчанието на порноактриса през 2016 г.

Бившият американски президент Доналд Тръмп беше призован да се яви пред прокурор във вторник, каза днес неговият адвокат пред Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това се случва, след като съдебен състав обвини милиардера републиканец, че е купил мълчанието на порноактриса през 2016 г.

„Очакваме обвинителният акт да бъде прочетен във вторник“, каза в имейл адвокатката му Сюзaн Нешълис, без да дава повече подробности.

Повдигането на обвинения в престъпление на бивш американски вицепрезидент е безпрецедентен исторически факт. 

Тръмп осъди в изявление „политическото преследване и намеса в президентските избори през 2024 г.“.

Бившият стопанин на Белия дом, който мечтае отново да влезе там през 2024 г., е официално обвинен от прокурора на Манхатън Алвин Браг по разследване за плащане точно преди президентските избори през ноември 2016 г. на 130 000 долара за мълчанието на порноактрисата и режисьор Сторми Даниълс по повод компрометиращ го сексуален контакт с нея през 2006 г.

„Свързахме се с адвоката на Тръмп тази вечер, за да координираме предаването му на окръжния прокурор на Манхатън за изслушване по обвинение“ в съда, каза в изявление говорител на местната прокуратура, след като Голямо съдебно жури - граждански съдебен състав с разследващи правомощия, който работи ръка за ръка с прокурорите, гласува за повдигане на обвинение срещу бившия президент. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK