Зам.-министър Георги Костов се срещна със земеделци в Хаджидимово

Снимки: МЗХ

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов се срещна в Хаджидимово със земеделци от региона. Срещата бе организирана по покана на народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов.

„Сектор „Земеделие” е приоритет за правителството и се полагат усилия за подпомагане на всички отрасли”, каза Георги Костов. Той подчерта, че благодарение на правителството на Бойко Борисов се  е върнало доверието на Брюксел в нашата държава.

„Това даде възможност да се отворят европейските фондове във всички сектори. Заварихме в лошо състояние Програмата за развитие на селските райони, но доверието на Европейската комисия в държавата и в екипа на земеделското министерство даде възможност тя отново да заработи”, каза още заместник-министър Костов.

Според него въведените мерки във всички сектори вече дават резултат. "Въпреки кризата животновъдите се увеличават, помощите за тях нараснаха с 60 %. Дадохме възможност за допълнителни пасища от Горския фонд”, каза още Георги Костов.

Земеделците от региона поставиха редица въпроси, свързани с възможностите за финансиране на сектора, както и за финансовото подпомагане за подобряване на напоителни системи, помпени станции и проекти, свързани с хидромелиорациите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK