Над 50 роми спретнаха капан на горските в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Двамата служители успяват да се измъкнат от направения капан и да сигнализират компетентните органи

По време на дежурство в местността „Вангелова чешма“, в района на участък „Хайдушка чешма“, на територията на ТП ДГС Дупница, горски служители попадат в капан, организиран от жители на „Гиздова махала“, съобщават от ЮЗДП.

По данни на служителите на ДГС Дупница, инцидентът става около 23:00 часа на 30.01.2023 г. Горските служители В.Б. И В.В. дежурят в района на разклона за сметището на град Дупница, когато забелязват фарове на приближаващи се автомобили. Автомобилите, идващи от „Гиздова махала“, спират на около 500 метра от служителите. Група лица с челници и без автомобили, се насочва към автомобила, в който са двамата служители.

Приближавайки на около 100-150 метра, става ясно, че групата е от над 50 души. Разделя се на две като едната част от хората започват да тичат към служебния горски автомобил, а другата група прави опит да препречи пътя на автомобила в посока ж.к. „Бистрица“ . Двамата служители успяват да се измъкнат от направения капан и да сигнализират компетентните органи.

Районът е с висока концентрация на нарушения по Закона за горите. Имало е и предишни случаи на отправени заплахи за саморазправа с горски стражари в района.

Такива ситуации пречат на служителите да изпълняват задълженията си. В тази връзка на 11. 01.2023 година в писмо до РУП - Дупница, е предоставен списък с имена на системни нарушители, многократно залавяни в момент на незаконна сеч на дървесина и е поискано съдействие за предотвратяване на подобни опити за саморазправа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK