Радев: Примерът на Борисов да се крие зад отпуски и болнични се е оказал твърде заразен

Снимка: Presscenter ADMP

"Става въпрос за принципи, а не за рокади и уволнения"

Трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпност и нелоялност, не към президента, не към служебния кабинет, а към България. Става въпрос за принципи, а не за рокади и уволнения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес след като участва във видеоконференцията на тема: „Българо-германските икономически отношения: актуално състояние и перспективи“. 

Държавният глава посочи, че в двумесечния период на управление на служебното правителство е важен сигналът, който обществото очаква за укрепване на държавността. "Да започнем да говорим и да действаме за затвърждаване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие, за реално разделение на властите“, подчерта Румен Радев

В отговор на въпрос президентът определи действията на шефовете на специалните служби като абдикация от отговорност към националната сигурност в предизвикателно за България време. „Примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се е оказал твърде заразен и за неговите подчинени“, заяви президентът Радев. По думите му това е ясен знак, „че верността им е била, и в момента е, към бившия министър-председател, а не към България“.

Помолен да даде оценка на работата на ръководствата на службите за сигурност държавният глава посочи, че в много случаи законът за предоставяне на еднаква информация на председателя на Народното събрание, министър-председателя и президента не е спазван.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK