Само за няколко часа Банско се обедини в подкрепа на Радослав Сарафов

Снимка: Фейсбук

Банско застава пред света с двете си лица – „Аз съм Радо“ и в подкрепа на Нели

Само за няколко часа Банско се обедини в подкрепа на Радослав Сарафов.

Банскалии винаги са показвали силата на обединението в различни каузи и зад различни хора. Те са били упора в трудни моменти и в частни случаи, в които да давали кураж и живот на попаднали през изпитания.

Нека припомним как Банско се превърна в първия и единствен град, който попадна под локдаун през март 2020 г. Тогава камбанен звън огласяше града, за да покаже, че вярата и надеждата са по-силни от политическите решения.

Не един път хората в Банско събират средства и за свои болни съграждани и са успявали да вдъхнат кураж.

Банско застава пред света с двете си лица – „Аз съм Радо“ и в подкрепа на Нели.

След като ИНФОМРЕЖА разказа историята за Радослав Сарафов и започната проверка от страна на МВР по случая му, оглушителна подкрепа започна да се сипе във фейсбук от неговите съграждани.

Банскалии поставиха на профилните си снимки написа „Аз съм Радо“, както и снимка на майстора ковач, потомък на ковачи, известен в страната и извън нея.

Банско застана и зад още една кауза. С много гордост местните ще посрещнат европейския шампион по биатлон за младежи – Благой Тодев, който продава медала си, а средствата от търга дава за лечението на медицинската сестра Нели, която е помогнала на стотици свои съграждани.

И Радо, и Нели в различни изпитания и в различни поприща са назовани под едно общо име Човеци. Така ги описват банскалии, така се обединяват банскалии.

 

 

КОМЕНТАРИ

Ново 2008:44 - 24.01.2022
Благоевградска област полицията са най големите биячи
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK