2625 литра нелегален алкохол задържаха на Митница Русе

Снимка: Агенция Митници

1785 литра етилов алкохол са открити в частен имот в Силистренско

Общо 2625 литра нелегален етилов алкохол задържаха през последните две седмици митнически служители от оперативните сектори в ТД Митница Русе. 

На 14.03.2023 г. митнически инспектори от сектор „Оперативен контрол-Русе“ извършват съвместна проверка със служители на ГПУ Силистра в частен имот в област Силистра. В двора на имота и в помещение митническите служители установяват множество PVC бутилки и бидони, съдържащи общо 1785 литра жълта и безцветна прозрачна течност с мирис на етилов алкохол. 

Собственикът на имота не е предоставил пред проверяващите документи за платен, начислен или обезпечен акциз, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), съобщиха от Агенция „Митници“.

Етиловият алкохол е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе и под надзора на Районна прокуратура-Дулово.

При други проверки, извършени от оперативните сектори в ТД Митница Русе в периода 28.02.2023-14.03.2023 г. са установени и задържани общо 840 литра етилов алкохол без документи съгласно ЗАДС.

Общото задържано от митническите власти през последните две седмици количество нелегален етилов алкохол е 2625 литра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK