Ива Митева заговори за свой политически проект

Снимка: БТА

Митева коментира и работата на 48-ото НС

Бившата председателка на Народното събрание от "Има такъв народ" Ива Митева заговори за свой политически проект. Тя не даде категоричен отговор дали отново ще влиза в политиката, но заяви, че не иска избирателите ѝ да останат излъгани. 

"Ако нещо правя и искам да направя, е само заради това, защото не искам да остане, че съм излъгала българските избиратели, които са гласували за мен. Искам това, което мога, да го дам и да го направим всички заедно(...) Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто", каза тя пред БНР.

Митева коментира и работата на 48-ото НС, качеството на която според нея продължавало да пада, а индивидуалности липсват.

Всеки си прави каквото иска в парламента, а принципът е "ако мине"(...) В последните три парламента изгоря много авторитет, сила, нерви, време и то за нищо", добавя тя.

Митева е на мнение, че е необходимо нормализиране на българския политически живот, но правителство на всяка цена не трябва да се прави, защото хората ще бъдат отвратени.

Тя коментира и промените в Изборния кодекс. По думите ѝ в законопроекта, който мина с гласовете на БСП, ДПС и ГЕРБ са са заложени изисквания, които ЦИК няма да може да осъществи.

"Накрая ще се окаже, че няма да има гласуване с машини. Като чета ИК, ще предпочета да гласувам с хартиена бюлетина, за да бъда сигурна, че вотът ми ще бъде отразен. ... Трябваше да приемат предложението на БСП от 2020 г. - да има избор или с машина, или с хартия. И да си излиза отделен протокол от машината, а отделен протокол от хартиеното гласуване. Важно е от гласуването с машина да има протокол и човешка ръка да не пипа. Сега разписката от машината не е равнозначна на хартиената бюлетина. Хартиената бюлетина има два печата, а на отрязъка от машината ще има само един. Бележката от машината е с отразения вот, но не материализира волята на избирателя, защото не е цялата бюлетина. Това е един проблем, който може да се получи", пише offnews.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK