Борисов недоумява защо Радев се мота с втория мандат

Снимка: МС, архив

Коментарът му идва, след като днес бе открит новият лъч на метрото до Горна Баня с четири нови метростанции

"Сега вече съм свободен, още няколко дена, но като гледам как президентът Радев се мотае и не знам защо". Така премиерът Бойко Борисов коментира на живо от Фейсбук страницата си бавенето на втория мандат, който трябва да го получи партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". 

Хората търсят кой ще им свърши работата и на следващите избори - ние или те и да покажем кой какво може, настоя Борисов. Иначе премиерът е доволен, че Горна Баня и изпреварила Банкя в развитието на столичното метро. Коментарът му идва, след като днес бе открит новият лъч на метрото до Горна Баня с четири нови метростанции.

Открихте метрото или то вече не е новина, започна с шега премиерът Борисов в началото на изявлението си във Фейсбук.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че "преди 4 години поехме риск, сложих подписа си, вие ми помогнахте и ЕК ни помогна". Когато работим, заедно се вижда, но най-важното е да продължаваме. 50 000 души дневно от днес могат да се возят в новите метростанции безплатно, за да могат хората да го видят, посочи Фандъкова.

"Кметицата на Красно село дойде ли?", запита Борисов и допълни, че така се носи политическа отговорност. "Христо Иванов излиза малко като отричаш ли се от Сатаната - отричам се и вече не носиш отговорност, а като я е издигал за кметица, кой да му носи сега отговорност на районния кмет", недоумява министър-председателят.

Фандъкова настоя да се приеме час по-скоро планът за възстановяване и устойчивост, защото вътре в него имало редица мерки за развитие на градската среда. Бойко Борисов обаче посочи, че хората от плана за възстановяване и развитие не се интересуват.

"За това и днес от "Хаджи Димитър" или от Герена искаш да отидеш на мач, от Горна Баня отиваш за 12 минути. Горна баня изпревари Банкя", доволен е Борисов. Искам вие да поемете още 2 години и половина да се направи това, което хората очакват от нас, настоя Борисов, като припомни как е направил Витошка пешеходна зона. Нямало нито един работещ шадраван, нещо чешмичка да тече, напомни премиерът.

90 000 тона вредни емисии ще спестим от новото метро, доволен е Борисов. Това е добра придобивка, но какво очакват от нас софиянци. Ние паркове, градини, инфраструктура, детски градини, училища сме направили. София е модерен град, но в следващи дни, месеци и година трябва столицата да стане дигитална, настоя Борисов.

Днес искам да знам от вас един по един накратко какво ще направите в развитието на града, призова Борисов.

Георги Георгиев от Комисията по финанси в СОС обясни, че за метрото се водят големи битки. БСП и ДБ били против да продължи метрото от Бизнес парка към симеоновския лифт. Как може за толкова важни неща да се водят спорове, недоумява Георгиев. Има спад от 50% пътувания заради пандемията, отчете Георгиев и увери, че се работи на пълни работи. Той показа на премиера Борисов как може да си купи билет или карта електронно през телефона.

Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация в СО посочи, че са важни резултатите за хората. В първата седмица на кампанията с новата система за прием вече 8 500 деца родителите им са направили своите кандидатури онлайн за прием в столичните училища. Всички деца ще бъдат класирани в 1 клас и ще бъдат приети, увери Керезов. Продължава работата по редица други проекти. Той се надява до края на мандата на СОС да бъдат вкарани всички административни услуги онлайн.

Борисов се надява, че с изградената инфраструктура хората да се върнат да живеят в селата - по-екологично, хубаво и чисто. Той призова общинските съветници да обясняват на хората как могат да използват онлайн услугите. Имаме прекрасно време с този потенциал, който има ГЕРБ в София да се справите с пилотните проекти до края на годината, разпореди Бойко Борисов. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK