Радостин Василев иска имунитетът на Борисов да влезе в дневния ред на НС

Снимка: БГНЕС

Моля, вие да припознаете тази точка като важна от дневния ред, обяви той

В началото на заседанието независимият депутат Радостин Василев попита защо в седмичния дневен ред не присъства искането на главния прокурор за отнемане имунитета на Бойко Борисов, пише БНР.

"Виждам, че в ДПС има желание господин Пеевски да започне бързо с конституционната реформа. Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие. Предполагам след това Халил Летифов трябва да оглави централната избирателна комисия предвид сигналите срещу него в полицията за купуване на гласове.  

Господин председател, къде е точката в дневния ред за имунитета на господин Борисов? Всички знаем, че главният прокурор е депозирал в Народното събрание искане за сваляне имунитета на Борисов!

Моля, вие да припознаете тази точка като важна от дневния ред - доста по-важна от всемирния пощенски съюз - и да се включите в дневния ред, за да може Народното събрание да гласува в крайна сметка имунитета на господин Борисов, за да може на господин Борисов, преди да бъде овладяна Прокуратурата, да му се търси отговорност". 

 

КОМЕНТАРИ