Повдигнаха обвинения на сирийските каналджии, убили двама полицаи в Бургас

Снимка: Infomreja.bg

Районен съд - Бургас, е насрочил заседанието си за 19 април

Районна прокуратура-Бургас, предаде на съд сирийските граждани О.А., А.А и А.Д. – непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи. Те са обвинени в различни престъпления, свързани с противозаконното подпомагане на 47 граждани на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги с автобус, с който бе отнет живота на двама полицейски служители в град Бургас, съобщават от държавното обвиниение.

О.А. е предаден на съд за осъществяване на четири отделни престъпни деяния. Първото от тях е за противозаконното подпомагане на граждани на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по начин, опасен за техния живот – автобусът е управляван от неправоспособен водач (О.А.), с висока скорост, като 47-те лица са били поставени между седалките на пода в автобуса, без обезопасителни средства (колани).

Престъплението е осъществено за времето от 24-25.08.2022 г. в област Бургас – на главен път Малко Търново – Бургас, както и в гр. Бургас. Престъплението в квалифицирано по чл.281 от НК. То е извършено в съучастие с А.А. и А.Д, които също са привлечени към наказателна отговорност за същото престъпление. Тримата обвиняеми са целели да получат облага за себе си след осъществяване на престъпното деяние.

О.А. е предаден на съд и за това, че е управлявал пътническия автобус, който не е регистриран по българския законов ред. Престъпното деяние е осъществено за времето от 24-25.08.2022 г. в Харманли, на републиканския път между Харманли и Симеоновград, на републиканския път от Симеоновград до с. Средец, обл. Стара Загора, на Автомагистрала „Тракия“, в участъка от Стара Загора до Бургас, на пътя Бургас – Малко Търново и в гр. Бургас. Престъплението е извършено в съучастие с А.А., който също е привлечен като обвиняем за престъплението.

О.А. е предаден на съд и за това, че е управлявал пътническия автобус, който е бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Престъпното деяние е осъществено за времето от 24-25.08.2022 г. в гр. Харманли, на републиканския път между Харманли и Симеоновград, на републиканския път от Симеоновград до с. Средец, обл. Стара Загора, на Автомагистрала „Тракия“, в участъка от Стара Загора до Бургас, на пътя Бургас – Малко Търново и в гр. Бургас. Престъплението е извършено в съучастие с А.А., който също е привлечен като обвиняем за престъплението.

О.А. е предаден на съд и за това, че при превозването на гражданите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на орган на власт – полицейски служители да изпълнят задълженията си. Престъплението е осъществено на 25.08.2022 г. 

Горепосочените престъпления са извършени при условията на реална съвкупност между тях, съобщават още от прокуратурата. Районен съд - Бургас, е насрочил заседанието си за 19 април.

О.А. е привлечен към наказателна отговорност за умишлено причиняване на смъртта на двама полицейски служители, след като предизвика пътнотранспортно произшествие със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него автобус. Досъдебното производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, предстои да бъде внесено в Окръжен съд - Бургас. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK