Атанас Дафинов временно ще управлява "Пирин"

Снимка: ОБС

Нов общински съветник положи клетва

Нов общински съветник положи клетва по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград. Това е Захарин Кирилов Хаджийски от листата на Местна коалиция ЕНП (ЕНП – СДС - БДО) Той зае мястото на подалата оставка - Гергана Муртова.

Работата на местния парламент продължи с попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет.

Захарин Кирилов Хаджийски става член на Комисия по обществен ред, сигурност и противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси и на Комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и транспорт, а Иван Ризов влиза на мястото на Рашко Динков в Комисията по номинация и избор на обществен посредник на територията на община Благоевград.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков предложи в дневния ред да влязат две извънредни точки, като едната бе свързана с предложение, относно прекратяване договора за възлагане и управление на Общински футболен клуб „Пирин“ ЕООД- Благоевград и избор на временно изпълняващ длъжността управител на ОФК „Пирин“.

Той уточни, че в предложението се посочва, че до кмета Илко Стоянов е постъпило искане от Венко Попов да му бъде прекратен договорът по лични причини. До провеждане на конкурс за избор на нов управител на позицията ще бъде Атанас Дафинов Дафинов.

Второто предложение за извънредна точка бе от инж. Христо Дюлгеров, заместник-кмет по строителството на община Благоевград, относно промяна на наименованието и структурата на Бюджетно звено „Заведения за социални услуги“.

Общинските съветници дадоха съгласието си за промяна в името на Бюджетно звено „Заведение за социални услуги”, което вече ще се нарича Бюджетно звено „Комплекс за социални услуги”.

Местният парламент разреши да бъде извършена промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.

Изменението е свързано с постъпило искане от директора на регионалната библиотека в Благоевград за промяна в цените на услугите.

Съветниците одобриха финансирането на „Инвитро“ процедури за още три двойки жители на общината със средства от бюджета на община Благоевград.

Прието бе и предложението, относно предоставяне на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград“ ЕООД за безсрочно и безвъзмездно стопанисване и управление на изградена газова инсталация.

По-голяма част от общинските съветници подкрепиха и предложението на общинска администрация за изменение на бюджета и инвестиционната програма на Община Благоевград за 2021 година.

Ще бъдат пренасочени средствата, определени от предишния кметски екип за ремонт на клетката на лъвовете в Благоевград, за изплащане на паричните средства по Наредбата за стимулиране на раждаемостта за 2020 и 2021година

На редовното заседание на Общински съвет Благоевград днес бяха гласувани 49 решения.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK