„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Разлог

Снимки: БСП

Пламен Ботев: Само чрез активно гласуване можем да сложим край на безстопанствеността и корупцията

„България има нужда от стабилно правителство, поради тежката икономическа, здравна, социална и психологическа ситуация в страната. 45-ото Народно събрание работи цифром и словом точно 9 дни, в които не прие нито един закон в интересите на нацията, а прие само изборен кодекс“, това каза по време на среща в Разлог водачът на листата на „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград, проф. Георги Михайлов.

На срещата присъства и кандидатът за народен представител от Разлог в листата на социалистите – инж. Пламен Ботев.

„Връщането на държавността е изключително важно, но така също е важно да постигнем стабилност на двете най-важни сфери в социалния живот на политическия спектър – здравеопазването и образованието“, коментира пред присъстващите проф. Михайлов.

Той обясни, че  толкова години след влизането на България в Европейския съюз, страната ни се намира на последно място по всички показатели.

„Всичко това вие много добре го знаете и го чувствате всеки ден, защото голяма част от вашите деца са напуснали от  страната, за да могат да изкарват прехраната на своите семейства“, каза още проф. Михайлов. Той бе категоричен, че за да бъдат задържани младите хора в България, БСП има конкретни предложения, които трябва да бъдат реализирани в следващия 46-и Парламент.

Сред тези мерки са стимули за младите хора и семейства: еднократна помощ в размер на 6 500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени минимум 24 месеца назад родители; увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата; за работещите родители – необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете; безплатни детски градини и други.

Кандидатът за народен представител в листата на „БСП за България“ от Разлог инж. Пламен Ботев призова присъстващите да участват активно в предстоящите избори.

„Само така ще можем да сложим край на безстопанствеността и корупцията, да дадем шанс за развитие на бизнеса, който в последната година оцелява при изключително трудни условия. Ние трябва да покажем, че БСП е алтернатива за промяна, че БСП е гарант за едно сигурно социално управление, което да даде увереност на хората в тяхното бъдеще и в социалната им стабилност, каза още кандидатът за народен представител Пламен Ботев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK