Николай Денков взе папката от президента! Радев: Вторият мандат вече е дискредитиран

Снимки: Президентство

Денков: Надявам се, това наше усилие да бъде подкрепена и следващата седмица да имаме редовно правителство

Николай Денков от ПП/ДБ взе папката от президента за втория мандат. „Първо искам да изразя своето лично уважение към Вас, познавайки ви като служебен министър в няколко правителства.

„Уважаеми, акад. Денков, искам да изразя своето лично уважение към вас, познавайки ви в качеството на служебен министър и своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията. Аз съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава.

Тук искам да заявя, че точно заради това ще ви връча мандат при положение изтеклите записи и да поверя съдбините на България в ръцете на лидерите на вашата партия”, каза Радев.

И допълни: Призовавам ви да преосмислите изцяло оползотворяването на този мандат, който вече е изцяло дискредитиран

„Благодаря Ви, г-н Президент, знаете моите приоритети. България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората. България има нужда обаче и от стабилен парламент, най-спешно е приемането на бюджета, от който зависят заплатите, пенсиите, ремонтите на детските градини и болници.

Чакат ни промени в Законите за борба с корупцията, промени в НК, а може би и промени в Конституцията, които да оздравят съдебната система.

Затова през следващите дни, ние ще водим преговори с останалите парламентарно представени сили, за да изпълним целите и задачите в нашата управленска програма. Надявам се, това наше усилие да бъде подкрепена и следващата седмица да имаме редовно правителство", заяви в отговор на президента акад. Денков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK