Информационни дни за трудовите и социалните права на български граждани ще се проведат в Кипър

Снимка: БГНЕС

Те ще се проведат на 5 юли в столицата Никозия и на 7 юли в град Ларнака

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Никозия организира информационни дни за българската общност в Кипър. Те ще се проведат на 5 юли в столицата Никозия и на 7 юли в град Ларнака.

По време на срещите сънародниците ни ще могат да получат консултация за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Кипър и България. Ще бъде предоставена информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица и пенсия, както и за здравните права при завръщане в България. Всички присъстващи ще имат възможност да получат съдействие и по индивидуални казуси.

На информационния ден в Никозия ще присъства и г-н Мариос Димитриадис, представител на Служба "Социално осигуряване" в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Кипър, който е специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст, обезщетения за инвалидност и прилагане на Европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.  

Информационните дни ще се проведат на следните адреси:

5 юли 2022 г. от 9 до 13 ч. – 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia (в сградата на посолството)

7 юли 2022 г. от 9 до 13 ч. – 87, Konstantinou Kalogera Antigoni crt, office 3, Larnaca.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK