Празничен концерт на Симфониета Видин в Кюстендил

Снимки: Читалище "Братство"

Концертът е посветен на Деня на Съединението на България

На 06.09.2022 г. /вторник/ от 18:30 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ - Кюстендил, по повод Деня на Съединението на България ще се състои празничен концерт на Симфониета Видин. Диригент Петър Димитров, солисти -  Дурата Лазо – пиано /Албания/, Светлана Иванова – сопран, Бойко Цветанов – тенор, Марио Николов – тенор, Киара Николова – цигулка.

В програмата са включени произведения на Никола Атанасов /роден в Кюстендил/ – Първа българска симфония, Фредерик Шопен – концерт №2, арии от Пучини и др. Билети на цена 10 лв. се продават в читалището.

На 7 септември от 18:30 ч. на сцената на читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт „Залези над Струма” на Дуо Дурата Лазо - пиано и Зийа Бейлери - саксофон от Албания. В програмата са включени творби от Винченцо Белини, Гаетано Доницети, Жан-Баптист Арбан, Жером Савари, Пол Агрикол Генин.

Концертите са част от Втори фестивал „Сцени на Струма”, провеждащ се в периода 3-17 септември. Организатори са община Кюстендил, читалище „Братство 1869“ и Музикална къща „Престо“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK