Ще има кукерски фестивал в Разлог, и сдружение ще има

Снимки: Община Разлог

Това обяви кметът на фона на нападки между Община и бившето ръководство

"Старчевата" ще я има и ще пребъде, до месец се учредява сдружение!

Това стана ясно от изявление на кмета на Разлог – Красимир Герчев.

"С актуализиране на бюджета за култура и със съдействието на Общинския съвет, Старчевата и всички коледни и новогодишни празници и събития в община Разлог ще бъдат финансово обезпечени! Истина е, че бюджетът на културата е изразходван за скъпи събития и фактът не може да бъде променен“, коментира Герчев.

Ръководителите на всички групи от град Разлог, с които се срещнах на 22-ри ноември, подкрепиха идеята ми, да се създаде сдружение „Старчевата“, което да подкрепя, стимулира, развива и популяризира традиционните събития в община Разлог и преди всичко „Старчевата“, казва още кметът.

Чрез сдружението може да се кандидатства по проекти и да се привличат средства за подпомагане на уникалните разложки традиции.

Старчевата ще я има и ще пребъде така, както ще има топла Коледа и весели новогодишни празници в община Разлог!, завършва Герчев.

Припомняме, че преди дни от Общината заявиха, че кукерският фестивал е подставен под въпрос, заради липса на средства.

По темата се изказа и бившият заместник-кмет Иван Гюров, според когото пари има.

В сметката на Община Разлог има около 4 млн. лв. Като при толкова налични средства да се спекулира, че няма 25 000 лв. за ”СТАРЧЕВАТА”, най-малкото не е коректно.

Това обяви Иван Гюров чрез публикация във Фейсбук.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK