Задържаха мъж за бракониерски улов

Снимка: Infomreja.bg

В колата му е открит разчленен труп на елен

Мъж с бракониерски улов бил установен и задържан при извършване на линеен контрол. Около 04:30 часа на 24 септември екип на пътна полиция се движил по пътя Шумен-Силистра и осъществявал контрол на пътното движение.

Малко преди разклона за село Върбак униформените забелязали водач на товарен автомобил Мицубиши Л 200 с шуменска регистрация, който криволичил по пътя. Спрели автомобила за проверка на разклона за село Върбак. След спирането водачът напуснал колата, избягал към близката гора, където се укрил.

След бързи действия на полицаите е установен и задържан. Изяснена е самоличността му, 40-годишен от село Черна.

При извършената проверка в автомобила бил намерен разчленен труп на елен, който бил поставен в найлонови чували, ловна карабина Уинчестър с пълнител и поставени в него 3 боеприпаси. Оръжието било регистрирано не негово име.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Трупът на животното е предаден на ветеринарен лекар за извършване на аутопсия. Образувано е досъдебно производство.

Преди два дни по време на линеен контрол на движението полицейски екип спрял за проверка за проверка водач на тежкотоварен автомобил. Пътните полицаи се движили по околовръстния път към Велики Преслав.

Забелязали водач на тежкотоварен автомобил с неизправни светлини. Установили, че в колоната в която се придвижвали, стоповете му не светили. Отбит бил от пътното движение. При проверката станало ясно, че не е покрил и обезопасил товара, който превозва. Съставен му е акт за установено административно нарушение.

Проверките по линейния контрол продължават. Той е въведен като метод за превантивно въздействие и контрол и е една от разпоредените от министъра на вътрешните работи  мерки за противодействие на пътния травматизъм. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn