Служителите от РЗИ – Кюстендил, се включиха в националните протести

Снимки: Личен архив

Всички те се събраха на символичен протест пред сграда на инспекцията

Служителите на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил се включиха в националните протести. Всички те се събраха на символичен протест пред сграда на инспекцията, а след което изпратиха декларация до президента Румен Радев, премиера Гълъб Донев и здравния министър Асен Меджиев.

ИНФОМРЕЖА публикува декларацията без редакторска намеса:

Служителите от РЗИ работим всеотдайно и безрезервно за опазване на общественото здраве и осъществяването на държавния здравен контрол. Проявяваме висока обществена отговорност и неимоверни усилия в провеждането на продължителен засилен епидемиологичен надзор, профилактика и здравен контрол с цел ограничаване на заболяването от COVID-19, както и спазване на въвежданите противоепидемични мерки на територията на страната.

С готовност се отзоваваме на всяко едно предизвикателство в тези трудни времена и въпреки че сме на предела на силите си, продължаваме да сме винаги „на първа линия“ и основния ни приоритет да бъде „Опазване здравето и живота на българските граждани“.

Въпреки високите оценки, които получаваме от МЗ и другите отговорни институции за извършваната от нас дейност, нашият труд отново остана недооценен. Отново бяхме забравени, когато става въпрос за работни заплати, не ни бе отговорено на нашите писмено отправени към МЗ искания за достойни възнаграждения.

През 2022 г. служителите в РЗИ не получихме никакво увеличение на работните заплати, за разлика от други държавни структури, които получиха поне по 20 процента увеличение, неглижиране, което при тези галопиращи цени поставя нас и семействата ни пред сериозни изпитания, тъй като основните ни заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера.

Ето защо се присъединяваме към протестите на служителите от РЗИ в страната и към техните искания за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK