Израелският министър на туризма посети Банско, срещна се с кмета

Снимка: Община Банско

България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел

По време на първото си посещение зад граница след встъпване в длъжност, министърът на туризма на Държавата Израел Хаим Кац подписа с министъра на туризма на Република България д-р Илин Димитров споразумение между правителствата на двете страни за сътрудничество в областта на туризма. През втория ден от официалната си визита в страната, министър Хаим Кац, придружаван от израелска делегация, и зам.-министърът на туризма проф.Мариела Модева пристигнаха на работна среща в Банско.

На срещата, организирана от Министерство на туризма, израелската гости се срещнаха с кмета Иван Кадев, зам.-кмета Сашка Въчкова и председателя на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин, съобщават от Общината.

България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел, на израелския туристически пазар Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт, беше казано на срещата. Това се потвърждава и от данните в община Банско, които показват, че почти една четвърт от общия брой на туристите, посетили града миналата година, са избрали да бъдат тук през лятото. Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрасти – младежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на кашерна храна в хотелите и няколко заведения, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация. 

Домакините показаха на високия гост от Израел и придружаващите го зимната инфраструктура в ски зоната и няколко от предпочитаните от израелските туристи хотели в Банско. В разговорите си с министър Кац, кметът изказа благодарност към посолството на Държавата Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще.

Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна. 

В разговорите във формална и неформална обстановка по време на посещението си, министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна.

В средата на месец февруари, Община Банско и представители на туристическия бизнес в Банско ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK