Още спекулации за здравето на Путин: Заснеха го как се бори с тремори в краката

Снимка: The Independent

Една от вероятните диагнози е Паркинсон

Нови кадри на президента Владимир Путин, който странно извива крака си и привидно се бори с тремори в краката, допълнително разпалиха слуховете, че здравето му рязко се влошава.

Клипът, направен по време на срещата на Путин с президента на Таджикистан Емомали Рахмон, показва как левият крак на руския лидер многократно се повдига и спуска, докато коляното му се свива навътре.

По-късно Путин коригира позицията си, докато седеше на стола и стъпи здраво на земята, докато говореше с Рахмон за развитието на отношенията между Русия и Таджикистан, но кракът му сякаш продължаваше да потрепва.

Странните движения привлякоха окото на таджикския лидер, който изглеждаше някак неспокоен, докато гледаше надолу и наблюдаваше как кракът на Путин се огъва хаотично.

През последните седмици имаше много спекулации относно здравето на руския президент, като здравни експерти, политици и дори руски бизнесмени в изгнание твърдят, че той вероятно се бори с тежко заболяване.

Болестта на Паркинсон - мозъчно разстройство, което засяга двигателните умения - е едно от състоянията, което често е цитирано от анализаторите. Синдромът на неспокойните крака - неконтролируемо желание за движение на долните крайници и стъпала - е симптом, който често се проявява от страдащите от Паркинсон.

Фините промени в модела на ходене на човек, като бавни или нестабилни стъпки и влачещи крака, също са индикатори за болестта на Паркинсон. Путин изглеждаше нестабилен на тържествата послучай Деня на победата на 9 май в Москва, а също и преди срещата с Лукашенко през февруари.

По време на честването на Деня на победата в Русия на 9 май, 69-годишният мъж произнесе реч, в която представи образ на руската сила и военна мощ въпреки нестабилната война в Украйна. Но на няколко места - включително когато напусна подиума за изказвания и отиде до Гробницата на Незнайния войник, за да положи венец - Путин изглежда вървеше с тежка стъпка, сякаш се опитваше да прикрие накуцване.

По време на самия парад той беше видян да седи с тежко одеяло върху коленете си, въпреки че ветераните от войната бяха седнали около него без да са покрили скутовете си.

В края на април Путин беше заснет да говори с министъра на отбраната Сергей Шойгу в Кремъл, но изглеждаше подут и държеше здраво масата през цялата среща.

Нехарактерно подпухналото лице и шия на Путин предизвикаха спекулациите, че президентът на Русия се подлага на лечение със стероиди, докато според съобщенията Путин е "постоянно" придружен от лекар, специализиран в лечението на рака на щитовидната жлеза.

Хирургът Евгений Селиванов от Централната клинична болница в Москва е летял до черноморския курорт Сочи - една от предпочитаните резиденции на Путин - десетки пъти през последните години. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK