"Левски" с остра позиция срещу БФС заради баража за Европа

Снимка: startphoto.bg

Искането е да бъде върната предварително обявената дата - 11.06.2023 г.

Левски излезе с официална позиция, в която изказа несъгласието си относно решението на Българския футболен съюз да премести датата на баража за Европа и зададе 4 въпроса към БФС, пише Топспорт.

Ето какво гласи позицията на "сините":

"Левскари,

Ръководството на "ПФК Левски" изказва остро несъгласие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 г., с което бе променена датата на баража за участие в Европейските клубни турнири.

Решението на СТК е аргументирано със "спазване на феърплея и равнопоставеността" между отборите, които ще вземат участие в срещата. Ето защо задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз:

При равни условия ли ще бъдат поставени двата отбора в баража за участие в Европейските клубни турнири, при условие, че единият разполага с 24 часа повече за възстановяване и подготовка?

Колко феърплей е решението отборът, завършил на четвърто място в класирането, да разполага само със 72 часа до срещата?

Къде е феърплеят, когато се променя утвърдената за баража дата само ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без дори да се потърси някаква комуникация с евентуалните участници в него?

Наясно ли са от СТК и БФС как се организира футболна среща с изключително голям залог и интерес към нея в рамките на само 3 дни?

Сигналите за изтичащи договори са неотносим аргумент към "феърплея и равнопоставеността" между участниците в първенството, доколкото същите са решения на спортно-техническото ръководство на съответния клуб.

Взимането на подобни решения, явно противоречащи на феърплея и равнопоставеността между участниците в първенството, подкопават сериозно доверието към комисиите на БФС.

Още веднъж подчертаваме, че взимането на справедливи решения е в основата на правовата държава, каквато е България, част от която е и БФС.

Ето защо настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат предварително обявената дата - 11.06.2023 г".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK